Kouluravintola ja vapaa-aikatila

Rakennuspaikka sijaitsee hieman sivussa keskustasta. Vieressä ovat maauimala ja ”kylätalo”. Tontilta avutuvat näkymät laaksoon ja Trieves’in vuorijonoon.

Rakennuksessa on kouluravintola ja tilat lasten vapaa-ajan aktiviteetteihin.

Ratkaisun lähtökohtana on muodon yksinkertaisuus, neliö. Rakennus on mahdollisimman matala ja täysin horisontaalinen.

Pohjaratkaisu on vapaa plaani, joka on jäsennelty huonekaluin ja rakentein, tiloja ei ole muutoin suljettu toisistaan. Tämä sallii joustavan käytön ja näkymät hienoon ympäristöön.

Rakennuksessa on luonnollinen ilmanvaihto. Luonnonvalo on turvattu kaikkiin osiin rakennusta sisäänleikkauksilla ja kattolyhdyllä.

Rakennus on perustettu maanvaraiselle teräsbetonilaatalle. Kaikki muut rakenteet, ulkoverhous ja pääosa sisäverhouksista ovat puuta. Rakenteet ovat paikallista massiivipuuta. Ulkoseinät ovat esivalmistettuja.

 

Lyhyesti
Sijainti: 
Monestier-de-Clermont, Ranska
Rakennuttaja/Tilaaja: 
Communauté de Communes du Trièves
Koko: 
Pinta-ala: 536 brm2
Rakennesuunnittelu: 
Arborescence
Erikoissuunnittelu: 
Akustiikkasuunnittelu: ACOUSTB