Lyhdyt – Anttolanhovin Rinnehuvilat

Paritalotyyppiset rinnehuvilat on sijoitettu vanhojen hotellirakennusten viereen, rantaa kohti laskevaksi kaareksi. Huvilat avautuvat kohti järvimaisemaa, ja huoneistojen terassi liittyy lasiseinän läpi osaksi korkeaa oleskelutilaa. Rakennuksen pohjamuoto luo yksityisyyttä vierekkäisille asunnoille.

Terasseja suojaavat puiset ritilät tuovat rakennusten hahmoon selkeyttä ja keveyttä. Ne toistavat ympäröivän mäntymetsän pystylinjoja. Illalla ritilät valaistaan sisäpuolelta, jolloin ne loistavat kuin lyhdyt.

Ritilät on valmistettu kolmesta säleestä liimaamalla, jotta niiden muodonmuutokset pysyisivät vähäisinä. Näkyvät liimapuurakenteet on kiinnitetty piiloliitoksilla. Talot rakennettiin precut-menetelmällä, mikä mahdollisti nopean rakennusaikataulun ja halutut arkkitehtoniset ratkaisut. Eristeenä käytettiin kierrätetystä selluloosakuidusta valmistettua ekovillaa.

Sisätiloihin haluttiin valoisa ja luonnonläheinen tunnelma. Puupinnat ovat läpikuultavaksi käsiteltyjä, mikä säilyttää niiden pehmeyden ja luonnollisuuden. Seinien koivuvaneriverhous on taustana rakennuksiin olennaisena osana liittyville taideteoksille. Kalusteissa on käytetty koivua. Kattopaneelit ja liimapuurakenteet ovat vaaleaksi kuultokäsiteltyä kuusta.

Kuntoutus ja matkailupalveluja Mikkelin kupeessa tarjoava Anttolanhovi halusi täydentää hotellikokonaisuuttaan huviloilla, jotka edustavat korkeatasoista, uutta puuarkkitehtuuria. Asiakkaiksi odotetaan laatutietoisia matkailijoita ja yritysten kokousvieraita. Tilat on suunniteltu siten, että ne mukautuvat erikokoisten ryhmien käyttöön.

Lyhyesti
Sijainti: 
Mikkeli
Rakennuttaja/Tilaaja: 
Hengitysliitto Heli ry, Anttolanhovi
Rakennesuunnittelu: 
Insinööritoimisto Pekka Heikkilä, R-plan Oy
Erikoissuunnittelu: 
R-Plan Oy
Urakoitsija: 
R-Insinöörit Oy