Matkailukeskus Kuopion Saana

Järvi-Suomen sydämessä, Kallaveden kauniissa kainalossa sijaitsee vappuna 2019 avattu matkailukeskus Kuopion Saana. Painumattomasta hirrestä ekologisesti valmistettu 1 000 m² saunamaailma ja yli 1 500 m² kokoinen terassi tarjoavat kansainvälisestikin näyttävän ja vetovoimaisen vapaa-ajan elämyksen niin kotimaisille kuin ulkomaisille vieraille.

Päärakennus on saanut inspiraationsa veneilystä. Purjetta muistuttava katto antaa rakennukselle erottuvan ilmeen ja suojaa terassin asiakkaita tuulelta ja sateelta. Maisemaikkunoista avautuu näyttäviä näkymiä Kallavedelle. Ulkoseinät ovat pääosin massiivihirttä, joka on miellyttävää katsella ja koskettaa.

Saanan vetonaulana toimii sen upea saunamaailma ja spa-osasto. Saunamaailman moderni ja kunnianhimoinen arkkitehtuuri on toteutettu painumattoman hirsiteknologian avulla, joka mahdollistaa kevyet liittymät muihin materiaaleihin.

Rentouttavasta saunamaailmasta löytyy 30-paikkainen yleissauna, sisäporeallas, kaksi lämmitettävää ulkoallasta, putous- ja elämyssuihkuja sekä lämmitettäviä lepotuoleja. Rannassa on lisäksi 12-paikkainen savusauna. Spa-tilan yhteydessä sijaitsee myös yksityistilaisuuksiin varattavissa oleva pienempi, 8 hengen sauna rauhallisine oleskelutiloineen.

Ravintolamaailmaan mahtuu ruokailemaan sisälle 200 henkeä ja kahdessa kerroksessa sijaitseva terassi tuo ravintolaan kesäisin yli 1 000 asiakaspaikkaa lisää. Saunaelämyksen ja ravintolan lisäksi Saana on täynnä muitakin vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten vierasvenelaituri, monipuoliset tapahtumat ja ohjelmapalvelut, kuten SUP-lautojen ja kanoottien vuokraus.

Lyhyesti
Sijainti: 
Siikaranta, Kuopio
Rakennuttaja/Tilaaja: 
Matkailukeskus Kuopion Saana Oy
Koko: 
Päärakennus: kerrosala 925 m2, kokonaisala 1091 m2, tilavuus 4985 m3, Savusauna: kerrosala 20 m2, kokonaisala 20 m2, tilavuus 80 m3
Rakennesuunnittelu: 
Sweco Rakennetekniikka Oy
Erikoissuunnittelu: 
Sisustussuunnittelu: Avico Oy, Konsepti ja brändisuunnittelu: Projectico Oy
Urakoitsija: 
Maalaus ja saneeraus Konttinen, Puuosien toimittaja: Honkarakenne Oyj