Sauna Kotiranta sijaitsee Lahdessa Vesijärven rannassa. Saunarakennus on moderni tulkinta rantapaviljongista, jossa voidaan olla sisällä ulkona tai ulkona sisällä.

Tummat, umpinaiset seinäelementit ja lasiseinät luovat samaan aikaan suojaisan sisätilan ja avoimen yhteyden ulkotilaan. Seinän yläikkuna korostaa katon leijuvaa luonnetta.

Rakennuspaikka on jyrkän kalliorinteen, rantaviivan ja olemassa olevan pihan solmukohdassa. Veistoksellinen muoto ja pieni koko antavat rakennukselle esinemäisen ilmeen.

Ulkoseinien julkisivuverhous on vaihtelevan levyistä puupaneelia. Hiilensävyinen pinta on käsitelty tervapuunsuojalla. Sisäverhouksena on musta sisustusvaneri. Tumma väri antaa rakennukselle jämäkän ilmeen ja sulauttaa sen kallioiseen maisemaan.

Katto on kannatettu neljässä kulmassa olevilla teräspilareilla sekä kahdella pitkittäisellä teräspalkilla. Yläpohja on koottu V-kirjaimen muotoisista kertopuupalkeista. Seinät ovat puurunkoisia. Lämmöneristeenä on käytetty polyuretaanilevyä, mikä mahdollistaa ohuet rakenteet.

Sisäkatto on valkoisella puuvahalla käsiteltyä puurimoitusta. Vaalea kattopinta antaa sille keveyttä ja korostaa leijuvaa kattoa. Terassilankut ovat vaaleaa puukomposiittia.

Puuosatoimittajat:

Sisustusvanerit: Koskisen Oy
Puutavara (runko, ulkoverhous): Puukeskus Oy
Terassikomposiittilauta: Puukeskus Oy / UPM
Lauteet: AX Design Oy 

Lyhyesti
Sijainti: 
Lahti
Koko: 
Kerrosala: 30 m2, Huoneistoala: 27 m2, Tilavuus: 100 m3
Rakennesuunnittelu: 
Päijät-Suunnittelu Oy
Urakoitsija: 
Pro-Rakentajat Oy