Talo Holappa

Etelärinteessä sijaitseva talo on suojassa katseilta, korttelin keskellä. Tontin sivulla on suojeltu lehto, joka on luonnon tilassa. Suojainen sijainti ja ympäristön sekalainen rakennuskanta antoivat vapaat kädet rakennuksen suunnitteluun.

Talo rakentui yksinkertaiseksi suorakaiteeksi, kolmeen tasoon. Oleskelu, ruokailutila ja keittiö sijoitettiin ylimpään kerrokseen, josta avautuvat kauniit maisemat alapuoliseen laakson. Maantasossa sijaitsevat sisäänkäynti ja makuuhuoneet. Kellarissa ovat sauna ja muut elämistä palvelevat tilat.

Julkisivut ovat rimalautaa. Kolmella sivulla rima irrotettiin julkisivusta, ja se muodostaa talon ympärille suojatun terassivyöhykkeen. Kaikista huoneista on yhteys talon päätyihin sijoitetuille terasseille, jotka ovat talon käytetyimmät tilat. Rimalaudan takana oleva terassi valaistaan pimeällä ja se loistaa lyhdyn tavoin ympäristöönsä.

Lyhyesti
Rakennuttaja/Tilaaja: 
Perhe Holappa
Rakennesuunnittelu: 
Insinööritoimisto Taponen-Heiskari