Kahden perheen asuintalo suunniteltiin Empire-Porvooseen siten, että pihan suuret puut säästyivät. Kaupungin keskustassa sijaitsevalla kulmatontilla rakennusoikeutta käytettiin vain niin paljon kuin tarvittiin, sillä piha haluttiin jättää yhteiseen käyttöön.

Asuntojen yksityiset ulkotilat sijoitettiin talon rungon osaksi lasikatteisina ja ritiläseinäisinä terasseina. Ensimmäisen kerroksen lattia nostettiin vanhojen rakennusten tasolle, jotta pysäköintikellariin johtava ramppi saatiin mahdollisimman lyhyeksi.

Kellari valettiin paikalla ja välipohja tehtiin ontelolaattaelementeistä. Ulkoseinät ja yläpohja ovat puurakenteisia. Julkisivut ovat pystyrimalaudoitusta. Puuverhous jatkuu säleikkönä terassien yli liittäen talon osat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Lyhyesti
Sijainti: 
Porvoo
Rakennuttaja/Tilaaja: 
Perheet Nieminen & Vähäkangas
Koko: 
650 m2
Rakennesuunnittelu: 
Insinööritoimisto Kalervo Kakko Ky
Urakoitsija: 
Lapin teollisuusrakennus Oy