Vierashuone Maijaniitty

Maijaniityn venesuoja ja vierashuone sijaitsee kallioisella rantatontilla Turun saaristossa. Uusi talo on rakennettu vanhan kalastajatalon perustuksille ja mukailee vanhan talon ulkohahmoa.

Talo rakennettiin ensisijaisesti venesuojaksi, mutta yläkertaan sovitettiin vierashuone. Kun vene on kesäisin vesillä, epoksilattiaista hallia käytetään kokoontumisiin ja juhliin. Näin alkuperäinen käyttötarkoitus asuintalona säilyy, ja talo antaa meren puolen aukotuksellaan asutun vaikutelman.

Puurankaisen talon ulkoverhoilu on mustaksi maalattua pystylautaa, sisäverhoilu valkoista vaakapaneelia. Sisäportaan seinän kasetit ovat koivuvaneria. Alakerran hallin lattia on epoksia, ja vierashuone lankkuparkettia.

Yläkerrassa kattoon on lovettu ulkoterassi, joka rytmittyy meren puolen julkisivussa osaksi ikkunoiden ruudukkoa. Musta ulkoverhous piilottaa korkealla mäellä sijaitsevan talon maisemaan niin, että mereltä tiiraillessa sitä on vaikea edes huomata.

Puuosatoimittajat:

Yläkerran lattia: Timberwise Oy, vahattu tammiparketti
Portaan vaneriarkit : Koskisen Oy, Arkki - sisutusvaneri
Puuverhous sisällä: Us Wood Oy, 24 mm hienosahattu paneli
Puuverhous ulkona: Us Wood Oy, 28 mm hienosahattu paneli

Lyhyesti
Sijainti: 
Turun saaristo
Rakentaja: 
Seppo Herttuainen ja Jarkko Hilska
Rakennuttaja/Tilaaja: 
Yksityinen
Rakennesuunnittelu: 
Sven Sjöström